Notícies

Com seleccionar els millors estudiants per als programes de màster?
Com seleccionar els millors estudiants per als programes de màster?
Com seleccionar els millors estudiants per als programes de màster?

Com seleccionar els millors estudiants per als programes de màster?

29/03/2017

Com es poden seleccionar els millors estudiants per als programes de màster i fer-ho anant cap a un model d'admissió basat en competències? Aquesta és la principal qüestió que aquest dimarts, 28 de març, es va abordar en la sessió oberta sobre models d'admissió i selecció d'estudiants en programes de màster organitzada per l'ACUP en el marc del projecte Mastermind Europe. La sessió anava dirigida a totes aquelles persones interessades en processos i models d'admissió que garanteixin la millor selecció d'estudiants per cada programa. Van impartir la sessió Inez Meurs, de Ziggurat, i Kees Kouwenaar, de la Vrije Universiteit Amsterdam i coordinador del projecte, ambdós experts en processos d'admissió. 

L'acte el va obrir la Degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB, Elisenda Paluzie, i Joan Ramon Borrell, coordinador de màster de la UB. Ambdós van explicar la necessitat compartida d'un projecte com aquest, en un moment d'arribada creixent d'estudiants internacionals a Catalunya, i en un context en què cada vegada s'aprecia més tenir una classe diversa quant a formació, països d'origen i cultures dels estudiants. També van destacar la necessitat de buscar l'encaix entre el perfil d'estudiant que el màster cerca i els interessos de l'estudiant, i d'oferir mètodes clars d'avaluació de competències, anant més enllà del reconeixement de títols, que ha estat el paradigma fins ara. A continuació, Kees Kouwenaar i Inez Meurs van explicar els objectius del projecte, van presentar els documents (guiding tools) que es treballen i les experiències d'anteriors proves pilot a les ciutats de Vilnius, Ljubljana i Milà. Pia Moret, Cap de l'Oficina del Consell Interuniversitari de Catalunya, va cloure l'acte per mostrar l'interès del CIC en els processos d'admissió.

Mastermind és un projecte finançat pel Programa Erasmus+. Està coordinat per la Universitat d’Amsterdam, amb la participació de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), l’Academic Cooperation Association (ACA), la Conferència de Rectors d’Alemanya, Study Portals, Ziggurat i institucions d’educació superior d’Àustria, Finlàndia, Itàlia, Lituània i Eslovènia. L’objectiu del projecte és millorar la mobilitat nacional i europea dels estudiants de màster, avançant des d’un model d’admissió basat en el reconeixement de títols cap a una admissió basada en competències.