Notícies

El rector de la UPF, Jaume Casals, nou president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques

El rector de la UPF, Jaume Casals, nou president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques

24/01/2017

El 24 de gener de 2017 s’ha constituït la nova junta directiva de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), que està formada pel rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Jaume Casals, com a president, i el rector de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Josep Anton Planell, com a vicepresident. El president del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Ramon Carbonell, i el president del Consell Social de la Universitat de Lleida (UdL), Delfí Robinat, ocupen les vicepresidències segona i tercera, respectivament. I el rector de la Universitat de Girona (UdG), Sergi Bonet n’és el secretari.

D’aquesta manera el rector de la UPF, Jaume Casals, pren el relleu a Sergi Bonet, rector de la UdG al capdavant de l’ACUP. Casals és rector de la UPF des del 2013. Des de 2003 és catedràtic de Filosofia a la mateixa universitat i doctor en Filosofia, premi extraordinari, per la UAB (1984). És també membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans. Abans d’esdevenir rector, ha estat president del Consell d'Estudis i vicepresident executiu de l’Institut d’Educació Continua (IDEC) de la UPF, i vicerector de Postgrau i Doctorat (2001-2005) i de Professorat (2005-2009).

Els rectors i rectores de les universitats representen la institució a l'Assemblea General de l’ACUP, màxim òrgan directiu de l'Associació. La presidència recau anualment i de forma rotatòria preestablerta en els rectors i rectores de les universitats. Des de l’any 2008 es van afegir com a membres de l’Assemblea General de l'Associació els presidents i presidentes dels Consells Socials o càrrecs equivalents de les universitats membres.