Notícies

Des del 2010, any en què es va posar en marxa aquest programa, l’Obra Social ”la Caixa” ha destinat 11,5 milions d’euros a 157 projectes

RecerCaixa lliura 1,6 milions d’euros a 18 noves investigacions d’excel·lència que aposten pel progrés social

24/02/2017

Jordi Portabella, director de l’Àrea de Recerca i Coneixement de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Jaume Casals, president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), acompanyats del Sr. Arcadi Navarro, secretari d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, han lliurat aquest 23 de febrer a CosmoCaixa els 18 nous ajuts atorgats als projectes seleccionats a la setena convocatòria del programa RecerCaixa, que té com a objectiu impulsar i fomentar la recerca d’excel·lència a Catalunya, incrementar el progrés social i econòmic, i millorar el benestar de les persones.

La dotació total que han rebut els nous projectes ha estat d’1,6 milions d’euros. Amb aquesta nova edició, i sumant-hi totes les convocatòries anteriors, des del 2010 fins al 2016, el programa RecerCaixa ha impulsat 157 projectes de 32 universitats i centres de recerca de tot Catalunya, als quals s’han destinat, en conjunt, 11,5 milions d’euros.

A aquesta setena convocatòria del programa, s’hi han presentat un total de 205 projectes de 47 institucions diferents, dels quals el 27 % són recerques de l’àmbit de les humanitats i la cultura; el 23 %, de les polítiques públiques; el 17 %, de l’educació, i el 33 % restant, de la inclusió social. Els 18 projectes seleccionats estan liderats per investigadors de 10 centres de recerca i universitats de Catalunya. D’aquests, n’hi ha 6 que pertanyen a l’àmbit de les polítiques públiques, 3 al de les humanitats i la cultura, 6 al de la inclusió social i 3 al de l’educació.

Trobareu més informació en la nota de premsa adjunta (a la dreta)