Pla de projecció internacional 2017-2020
Per a assolir una projecció internacional reeixida, cal facilitar mecanismes i estratègies conjuntes com a sistema universitari públic integrat. Catalunya ha de convertir-se en un referent internacional per les seves capacitats universitàries en formació de qualitat, en recerca científica d’excel·lència i en innovació al servei del progrés del propi país i dels seus ciutadans i al servei de la comunitat internacional.
El Pla de Projecció Internacional de les Universitats Públiques Catalanes 2017-2020 és el segon pla que impulsa l’ACUP, i en bona mesura parteix del Pla anterior, que es va presentar a principis del 2010. El nou pla s’ha preparat en un nou context de replantejament d’idees i valors globals i s’ha elaborat a partir de l’experiència i les lliçons apreses del seu precedent.
L’actual pla té un format més reduït que l’anterior, amb un horitzó temporal de 4 anys i un nombre menor d’estratègies, amb l’objectiu de que sigui més operatiu i assolible. Cada any es prepararà un Pla Operatiu en el si de la Comissió de Relacions Internacionals de l’ACUP, on es prioritzaran les activitats de cada any.
En el Pla 2017-2020, el nombre d’eixos s’ha mantingut, però s’han reestructurat i reanomenat d’acord amb el nou context de la manera següent:
- Formació per a una ciutadania global
- Recerca i innovació internacionals
- Compromís social global
- Cultura catalana al món
- Comunicació i visibilitat internacional
- Observatori internacional
L’objectiu final del Pla és promoure una formació i una recerca amb valors globals, innovadora i socialment compromesa que posicioni Catalunya com l’espai universitari i de recerca de referència del sud d’Europa.
Les universitats públiques catalanes han elaborat una resposta proactiva i conjunta per fer front als reptes de la societat global