El sistema universitari català, en la Fira d’Educació Superior EAIE 2024 a Toulouse
-
La directora de Relacions Internacionals de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Sara López Selga, nomenada presidenta de l'Associació Europea per a l'Educació Internacional (EAIE) fins al setembre del 2026
El sistema universitari català està present en la 34a Conferència i Exposició Anual de l’ EAIE (European Association for International Education), el principal esdeveniment europeu de projecció internacional de les universitats, i Sara López Salga, directora de Relacions Internacionals de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), ocupa la presidència de l’Associació.
La Fira, enguany celebrada a Toulouse, ha reunit més de 7.000 professionals del sector i ha comptat amb més de 200 expositors, incloent-hi universitats i organitzacions educatives d’arreu del món.
Durant aquesta edició, s’ha presentat Sara López com la nova presidenta de l’EAIE fins al setembre del 2026. Al capdavant de l’Associació, Sara López és responsable d'influir i implementar l'estratègia d'internacionalització, promoure acords i projectes de mobilitat i cooperació acadèmica a nivell mundial, supervisar els serveis als estudiants internacionals i el desenvolupament de programes, entre d’altres.
Presentació de Sara López Selga, directora de Relacions Internacionals a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), com la nova presidenta de l’EAIE, Toulouse, 2024. Autoria pròpia.
Les universitats catalanes i el Consell Interuniversitari de Catalunya han exposat durant els tres dies el seu estand “Study in Catalonia”, on s’ha promogut l’oferta educativa i de recerca de les universitats catalanes sota el lema “Highlight your future, Study in Catalonia”. L’exposició ha posat èmfasi en el paper actiu de Catalunya en la internacionalització de l’educació superior, amb l’objectiu d’atreure col·laboracions globals i fomentar la cooperació acadèmica.
Organitzat per l’EAIE, una associació sense ànim de lucre fundada el 1989, l’esdeveniment dona suport als professionals de l’educació superior en la internacionalització de les seves institucions. Al llarg dels anys, s’ha convertit en una plataforma per fomentar la col·laboració acadèmica global, oferint sessions sobre lideratge, política, mobilitat, innovació docent i més.
Representants de les universitats catalanes, estand “Study in Catalonia”, Fira EAIE 2024, Toulouse. Autoria pròpia.
Amb la seva participació a l’EAIE 2024, i la nova presidència, Catalunya ha reafirmat el seu compromís amb l’educació internacional i segueix enfortint la seva posició com un actor clau en el panorama educatiu europeu.
Per a més detalls sobre les sessions, tallers i activitats de networking, consulteu el programa oficial. Els principals temes tractats en la Conferència i Exposició Anual de l’ EAIE han estat programes finançats per Europa, lideratge, màrqueting, col·laboracions i mobilitat d’estudiants, entre d’altres.