La Nit Europea de la Recerca 2020 a Catalunya obre les seves inscripcions
Les inscripcions a la Nit Europea de la Recerca 2020 a Catalunya, que finalment tindrà lloc el divendres 27 de novembre d'aquest mateix any, ja estan obertes. Les persones interessades en participar-hi tenen temps fins el 10 de juny per presentar propostes.
L'esdeveniment comptarà amb activitats a diferents seus:
-
Barcelona, amb activitats coordinades per ISGlobal i la Universitat de Barcelona (UB)
-
Girona, amb activitats coordinades per la Universitat de Girona (UdG) – Contacte: silvia.simon@udg.edu
-
Tarragona, amb activitats coordinades per la Universitat Rovira i Virgili (URV) – Contacte: tarragona@nitdelarecerca.cat
-
Lleida, amb activitats coordinades a¡per la Universitat de Lleida (UdL) – Contacte: greia@diei.udl.cat
-
Vic, amb activitats coordinades per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic)
Les activitats seran les següents:
-
Activitats divulgatives (tallers, xerrades, lectures dramatitzades, demostracions...) a diversos espais a Barcelona (CosmoCaixa i Imagin Café, entre altres) durant tot el divendres 27 de novembre i durant el matí i la tarda del dissabte 28 de novembre. Formulari d'inscripció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScUKzQgqb6HQB_lU5yUwi7CGxpRjWEt3BarEl57kk4Z-vw-8Q/viewform
-
'Matí de la recerca a les escoles i els instituts', on es portarà a personal investigador de centres de recerca, universitats i empreses a escoles i instituts de Catalunya el divendres 27 de novembre pel matí (entre les 9:00 i les 13:00). Formulari d'inscripció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBXg92S9yATBo520vpsIwlVtbPPOY63K13x8htAYb_toPwFA/viewform
-
'Nit Jove de la Recerca a CosmoCaixa', amb diferents accions (espectacles, activitats, tallers...) a partir de les 19:00 del divendres 27 de novembre fins la mitjanit. Una de les activitats serà un cicle de microxerrades (Scientific Corner), tipus PechaKucha, on participaran investigadors i investigadores. Seran tres sessions de 50 minuts, amb cinc presentacions de set minuts cadascuna i amb deu minuts per preguntes al final. Aquestes sessions estan programades a les 19:30, a les 20:30 i a les 21:30. Calen quinze investigadors/es que expliquin de forma molt divulgativa la seva recerca. Formulari d'inscripció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwE7f1eyN8PUTEW0HPreKu7C7d5VtpAi831ec63LL36e5OgQ/viewform
Per qualsevol problema amb els formularis o per algun suggeriment, es pot contactar bé amb la coordinació dels diferents nodes (en el cas de Girona, Lleida o Tarragona) o amb la següent adreça de correu electrònic: celia.santos@isglobal.org.
Tenint en compte els diferents escenaris que pot plantejar la COVID-19, les activitats esmentades podrien plantejar-se en format online si fos necessari.
A més, algunes de les microxerrades apuntades també seran acollides a la Nit (o Matí) de la Recerca al Lycée Français de Barcelona el mateix divendres 27 de novembre (hora per confirmar). Així, el Consolat General de França a Barcelona es torna a sumar a la Nit de la Recerca a Catalunya amb un acte organitzat també per ISGlobal i en col·laboració amb l'ACCC.
La Nit Europea de la Recerca se celebra el darrer divendres de novembre a tota Europa amb l'objectiu d'apropar la ciència, la recerca i la tecnologia que es fa a tot el territori europeu. A Catalunya, l'esdeveniment està organitzat per la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb la col·laboració de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), l'AGAUR (Ajudes de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca), ACUP (Associació Catalana d'Universitats Públiques), centres CERCA i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), entre altres.
Els actes compten amb el suport de la Comissió Europea com a part de les Accions Marie Curie, un programa de la UE per potenciar carreres del personal investigador europeu.