Les vuit universitats públiques catalanes organitzen el Simposi Internacional CIDUI sobre “L’educació superior a la societat del coneixement: reptes dels models híbrids”

El Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació (CIDUI) organitza per primer cop el seu Simposi Internacional en format íntegrament virtual i obert a totes les persones interessades.  El CIDUI, organitzat per les vuit universitats públiques catalanes conjuntament amb  l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP),  havia previst celebrar l’onzena edició del seu congrés presencial aquest mes de juliol, amb una previsió d’assistència de més de 500 experts del món de l’educació superior però la crisi sanitària no ho ha fet possible. Ara bé, les universitats públiques han considerat que el CIDUI, com espai de reflexió i innovació al voltant de la docència universitària, s’ha convertit en tot un referent al llarg dels seus 20 anys d’història i no pot ser aliè a  les dificultats del moment des d’una perspectiva possibilista. És així com es decideix  organitzar un Simposi en format virtual, que permet donar  veu a docents de tot el món, compartir estratègies i encetar reflexions transformadores a llarg termini.

És evident que les universitats es troben actualment en una conjuntura especialment complexa, atès als reptes derivats dels processos de transformació social, econòmica i tecnològica, ara s’hi sumen els derivats de la COVID-19.  Per això el Simposi pretén generar diàleg no només entre els equips docents, sinó també amb els estudiants, els equips de govern i els equips d’administració i gestió, ja que s’han generat noves realitats en totes les dimensions del sistema universitari.

El Simposi d’aquest any s’estructura en base a dues sessions que seran obertes a tothom. La inscripció és gratuïta i es pot fer a través del web www.cidui.org.

  • A la primera jornada, el dimecres 1 de juliol a les 16h CEST, el Professor Peter Mathieson, Vicerector i Director de la Universitat d’Edinburg impartirà la Conferència Internacional titulada “Models alternatius per abordar un sistema universitari híbrid” amb l’objectiu d’analitzar des d’una visió més global  les diverses opcions per abordar un model de sistema universitari que puguem considerar híbrid.
  • A la segona jornada, el dijous 2 de juliol a les 16h CEST, el Professor Hugo Pardo, d’Outliers School, i la Professora Linda Castañeda, de la Universidad de Murcia, participaran en un diàleg sobre “L’evolució del binomi estudiant – docent en el nou context”. Moderarà el diàleg Josep Joan Moreso Mateos, Catedràtic de Filosofia del Dret de la Universitat Pompeu Fabra i President d’AQU Catalunya.

Com en anteriors edicions, el Simposi comptarà amb la participació de la presidenta de l’ACUP i rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras i el Secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau Vidal.

La qualitat de la docència universitària i la innovació educativa sempre han estat un element clau d’interès de les universitats públiques catalanes. I fruit d’això ja a l’any 2000 es va celebrar la primera edició del congrés CIDUI. El CIDUI, des d’aleshores, s’ha convertit en àgora per a la innovació docent i és àmpliament reconegut a nivell nacional i internacional.

El Simposi serà piulat en directe des de @CIDUI_congress a través del hashtag #CIDUIvirtual.

Imatges
XI Simposi Internacional CIDUI