S'inaugura el primer seminari RIACat sobre avaluació de l'impacte de la recerca
Aquest dimarts, 22 de maig, ha tingut lloc la inauguració del primer seminari RIACat (Research Impact Assessment Catalunya) sobre avaluació de l’impacte de la recerca, que se celebrarà a la Residència d’Investigadors de Barcelona fins divendres 25. El seminari, que porta com a lema Awareness on Research Impact. Moving towards an strategy, vol assentar les bases del treball en avaluació de l’impacte de la recerca i la definició d’una estratègia conjunta per a Catalunya. La iniciativa RIACat l'impulsen conjuntament pels departaments de Salut i d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) i la Secretaria d’Universitats i Recerca.
Aquest seminari és la primera iniciativa de la comunitat RIACat que s’ha constituït amb l’objectiu de obtenir indicadors que permetin difondre el valor social de la recerca, retre comptes a la societat i facilitar la presa de decisions sobre finançament. La comunitat RIACat –que adapta a Catalunya el projecte internacional ISRIA– l'integren experts de la Secretaria d’Universitats i Recerca, AQuAS, AGAUR, AQU Catalunya, ICerca, ACUP i la FCRi.
A l’acte de benvinguda, a més del secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, i del director general de Recerca i Innovació en Salut, Albert Barberà, també hi han participat el delegat institucional del CSIC a Catalunya i director de la Residència d’Investigadors, Lluís Calvo, així com el director general de Recerca, Francesc Subirada, que ha pronunciat la conferència inaugural, titulada The Catalonia we want: what role for research impact?
En el document adjunt disposeu d'informació ampliada sobre el seminari RIACat
Font: SUR/ACUP